Bar Central

STÖRRE SÄLLSKAP

För sällskap över 10 personer ser vi gärna att ni väljer ett av menyalternativen.
En och samma meny för alla i sällskapet och behöver beställas minst två vardagar före ert besök.

Ring 08-201008
lättast mellan 9-11 och 14-16 eller maila birgerjarlsgatan@barcentral.se

Avbokning eller bortfall av betydande mängd gäster (20% eller fler) debiteras 75% av menykostnaden om det sker inom 48 timmar från besöket och till 100% för alla under antalet bokade gäster vid ändring samma dag.

Birger Jarlsgatan 41

Hej och hjärtligt välkommen!
måndag 11.30-22
tisdag – torsdag 11.30-23
fredag 11.30-24
lördag 17-24

Maila gärna bokningsförfrågan tillbirgerjarlsgatan@barcentral.se eller ring 08-201208
Instagram

Varmt välkommen!
”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Lägg till det mötet i köket mellan den centraleuropeiska maten och medelhavets influenser, tillsammans med en gedigen riesling-betonad vinlista.”

STÖRRE SÄLLSKAP

För sällskap över 10 personer ser vi gärna att ni väljer ett av menyalternativen.
En och samma meny för alla i sällskapet och behöver beställas minst två vardagar före ert besök.

Ring 08-201008
lättast mellan 9-11 och 14-16 eller maila birgerjarlsgatan@barcentral.se

Avbokning eller bortfall av betydande mängd gäster (20% eller fler) debiteras 75% av menykostnaden om det sker inom 48 timmar från besöket och till 100% för alla under antalet bokade gäster vid ändring samma dag.

Meny 1 – Bar Central Klassikern

Bar Centraldelikatesser

Blandade centraleuropeiska charkuterier, syrade grönsaker m.m…
Assorted cold cuts, pickled vegetables and more…

wienerschnitzel

Husets kalvschnitzel, sardell- och kaprissmör, pommes frites, säsongssallad och citron
Wienerschnitzel ”house style”, anchovy and caper butter, french fries, seasonal salad and lemon

STRUDEL

Klassisk strudel med äpple, valnötter och vaniljglass
Classic strudel with apples, walnuts and vanilla ice cream

PRIS 455

Meny 2 – Vegetarisk

LÁNGOS

Klassisk lángos med riven ost, gräddfil och rödlök
Classic lángos with cheese, sour cream and red onion

SURKÅLSDOLMAR

Shiitakesvamp- och vegmefyllda surkålsdolmar med potatis- och rotselleripuré, linser och rostade valnötter
Shiitake mushroom and vegme filled sauerkrautdolma with potato and celeriac purée, lentils and roasted walnuts

SORBET

Hemgjord sorbet
Homemade sorbet

PRIS 350

MENY 3 – HAV

BLÄCKFISK
Friterad bläckfisk, citron, grillat bröd och svart vitlöksmajonnäs
Deep fried squid, lemon, grilled bread and black garlic mayonnaise

RÖDING

Bakad röding med gurka, syrligt vinteräpple, pepparrot, hyvlad fänkål, rotselleripuré, brynt smör och forellrom
Baked char with cucumber, tart winter apple, horseradish, fennel, celeriac pure, browned butter and trout roe

PÄRONTERRINE

Med gräddfilsglass och kardemummasmulor
Pear terrine, sour cream ice cream and cardamom crumbs

PRIS 505

MENY 4 – JULETID PÅ BAR CENTRAL

STÖRCAVIAR

10 g Oscietra caviar, lángos, smetana, citron och rödlök
10 g Oscietra caviar, lángos, smetana, lemon and red onion

ANKLEVER

Bakad ankleverterrine med glüwheinkokta fikon och rostade pistagenötter
Duck liver terrine with glüwhein boiled figs and roasted pistachio nuts

BOŠKARINFILÉ

Grillad Boškarinoxfilé, pancettacrisp, smörade pärllökar, potatisterrine och rödvinssås
Grilled Boškarin beef fillet, pancetta crisps, buttered pearl onions, potato terrine and red wine sauce

SAFFRANSMUNK

Friterad saffransmunk med punschglass
Deep fried saffron donut with Punch ice cream

PRIS 945

EGENKOMPONERAD MENY

SÄTT IHOP DINA EGNA ÖNSKEMÅL FRÅN VÅR A LA CARTEMENY OCH VI ÅTERKOMMER MED MENYPRISET