Bar Central

STÖRRE SÄLLSKAP

För sällskap över 10 personer ser vi gärna att ni väljer ett av menyalternativen.
En och samma meny för alla i sällskapet och behöver beställas minst två vardagar före ert besök.

Ring 08-201008
lättast mellan 9-11 och 14-16 eller maila birgerjarlsgatan@barcentral.se

Avbokning eller bortfall av betydande mängd gäster (20% eller fler) debiteras 75% av menykostnaden om det sker inom 48 timmar från besöket och till 100% för alla under antalet bokade gäster vid ändring samma dag.

Birger Jarlsgatan 41

Hjärtligt välkommen!

Våra öppettider:
måndag 11.30 – 22
tisdag – torsdag 11.30 – 23
fredag 11.30 – 24
lördag 17 – 24

08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.seInstagram

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Lägg till det mötet i köket mellan den centraleuropeiska maten och medelhavets influenser, tillsammans med en gedigen riesling-betonad vinlista.”

STÖRRE SÄLLSKAP

För sällskap över 10 personer ser vi gärna att ni väljer ett av menyalternativen.
En och samma meny för alla i sällskapet och behöver beställas minst två vardagar före ert besök.

Ring 08-201008
lättast mellan 9-11 och 14-16 eller maila birgerjarlsgatan@barcentral.se

Avbokning eller bortfall av betydande mängd gäster (20% eller fler) debiteras 75% av menykostnaden om det sker inom 48 timmar från besöket och till 100% för alla under antalet bokade gäster vid ändring samma dag.

Meny 1 – Bar Central Klassikern

BAR CENTRAL KALTEPLATTE

Blandade centraleuropeiska charkuterier, ost, syrade grönsaker m.m…
Assorted cold cuts, cheese, pickled vegetables and more…

wienerschnitzel

Husets kalvschnitzel, sardell- och kaprissmör, pommes frites, säsongssallad och citron
Wienerschnitzel from veal, anchovy and caper butter, french fries, seasonal salad and lemon

STRUDEL

Klassisk strudel med äpple, valnötter och vaniljglass
Classic strudel with apples, walnuts and vanilla ice cream

PRIS 455

Meny 2 – Vegetarisk

KROKETTER

Pumpakroketter med vitlöksyoghurtdipp
Pumpkin croquettes with garlic yoghurt dip

SPÄTZLE

Krämig tysk pasta med vitlök, riven ost, semitorkade tomater, rostade rotfrukter, hasselnötter och friterad kål
Creamy German pasta with garlic, cheese, semi dried tomatoes, roasted root vegetables, hazelnuts and deep fried kale

SORBET

Två kulor av vår hemvevade sorbet
Homemade sorbet

PRIS 310

MENY 3 – HAV

BLÄCKFISKCARPACCIO

Tunt skuren bläckfisk med olivolja, kapris, persilja, lök, vitlök och citron
Octopus carpaccio with olive oil, capers, parsley, onion, garlic and lemon

GRILLAD FISK

Grillad bit av ”dagens fångst” med rostad surkål, zucchinipuré, hasselnötter och örtrostad potatis
Grilled fish “cath of the day” with roasted sauerkraut, zucchini purée, hazelnuts and herb fried potatoes

GLASS

Två kulor av vår hemvevade glass
Homemade ice cream

PRIS 435

EGENKOMPONERAD MENY

SÄTT IHOP DINA EGNA ÖNSKEMÅL FRÅN VÅR A LA CARTEMENY OCH VI ÅTERKOMMER MED MENYPRISET

Make your own menu from our a la carte and we get back to you with set menu price