Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

måndag 11.30 – 22
tisdag – torsdag 11.30 – 23
fredag 11.30 – 24
lördag 17 – 24

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

Winemaker-/chef dinner 20 och 21 mars!
Oszkar Maurer, vinmakare från Serbien och István Bencze vinmakare tillsammans med Dániel Kiss, stjärnkock båda från Ungern gästar oss i dagarna två!
Det blir en gastronomisk resa från Bálatonsjön ner till norra Serbiens marker. Naturlig, ekologisk och modern centraleuropeisk mat och dryck utlovas!
Mer info om pris och bokning maila oss eller invänta mer här… Varmt välkommen!

birgerjarlsgatan@barcentral.se
Instagram

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Lägg till det mötet i köket mellan den centraleuropeiska maten och medelhavets influenser, tillsammans med en gedigen riesling-betonad vinlista.”

SNACKS & FÖRRÄTTER

Snacks & Starters

BAR CENTRAL KALTEPLATTE FÖR TVÅ ELLER FLER… 245

Blandade charkuterier, ost och annat gott
Assorted charcuteries, cheese and other delicacies – for two people or more…

ANKLEVERTERRINE 145

Terrin på anklever och fläsklägg med aprikoser inkokta i Tokaj Aszúvin
Duck liver and pork terrine with apricots cooked in Tokaj Aszú wine

MANGALICA 125

22 månader lufttorkad skinka från den ungerska Mangalicagrisen, grillat bröd och olivolja
22 months cured ham from the Hungarian Mangalica pig, grilled bread and olive oil

SOPPA 105/165

Kvällens soppa
Soup of the evening

FRITERAD OST 75

Panerad och friterad ost med pikant gräddfil och pickles
Breaded and deep fried cheese with spicy sour cream and pickles

GRISÖRON 65

Friterade grisöron med vitlöksmajonnäs och pickles
Deep fried pig ears with garlic mayonnaise and pickles

SALTGURKA 55

Saltgurka med smetana och honung
Pickled gherkin with smetana and honey

VÅRA LÁNGOS

KLASSISK LÁNGOS 95/175

Med gräddfil, riven gruyèreost och rödlök
Lángos with sour cream, Gruyère cheese and red onion

FORELLROMSLÁNGOS 105/195

Med forellrom, dill, gräddfil, citron och rödlök
Lángos with trout roe , dill, sour cream, lemon and red onion

KORVLÁNGOS 105/195

Med stekt paprikakorv, ajvar och travnickiost
Lángos with Hungarian pepper sausage, ajvar and Bosnian cheese

KVÄLLENS ”PÅ TAVLAN”

Här sätter vi upp nya rätter varje vecka, temameny eller enskilda rätter. Räcker så långt det räcker…
”Tonight’s special” – here we put new courses every week, theme or separate ones. Stays as long there is…

VARMRÄTTER

Main courses

TORSKRYGG 295

Stekt torskrygg med Vikentomater, grillad paprika, rödlök, olivolja och rostad potatis
Fried fillet of cod with Swedish tomatoes, grilled bell pepper, red onion, olive oil and roasted potatoes

PUMPA 195

Rostad butternutpumpa med stekt polenta, gräddkokt spetskål och rostade hasselnötter
Roasted butternut squash with fried polenta, creamed cabbage and roasted hazelnuts

LAMMLÄGG 265

Rödvinsbräserat lammlägg med rotselleri- och potatispuré
Red wine braised shank of lamb with celeriac and potato puree

VARMRÄTTER – VÅRA KLASSIKER…

Main courses – Our classics…

WIENERSCHNITZEL 265

Kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, säsongsallad och fritt val av pommes frites eller rostade rotfrukter
Wienerschnitzel ”house style”, anchovy and caper butter, lemon, seasonal salad and free choice of French fries or roasted root vegetables

UNGRAREN 205

Vår egengjorda paprikakryddade korv med prebranac (bakade vita böner med lök och paprika), dijonsenap och picklad spetskål
Homemade sausage spiced with Hungarian pepper, with Prebranac (baked beans with onion and bell pepper), Dijon mustard and pickled cabbage

TYSKEN 205

Vår egengjorda Thüringerkorv med surkål, senap, dragonsky, rostad potatis och rökt sidfläsk
Homemade Thüringer sausage with sauerkraut, mustard, tarragon sauce, roasted potato and smoked pork belly

SCHWEINSHAXE 285

Ugnsrostat fläsklägg med surkål, senap, dragonsky och brödknödel
Roasted pork knuckle with sauerkraut, mustard, tarragon sauce and bread knödel

SLAKTARFAT FÖR TVÅ 560

Hemgjord Thüringerkorv, ugnsrostat fläsklägg, rökt sidfläsk, brödknödel, surkål, senap och dragonsky
Homemade Thüringer sausage, pork knuckle, smoked pork belly, bread knödel, sauerkraut and tarragon sauce – for two

EFTER-MATEN-GOTT

Desserts

SALTKARAMELLGLASS 75

Hemgjord saltkaramellglass med kanelinkokta körsbär
Homemade salt caramel ice cream with cinnamon cooked cherries

OSTTALLRIK 95

Blandade centraleuropeiska ostar
Assorted Central European cheeses

HEMGJORD GLASS & SORBET – En kula 30 / två kulor 55

Homemade ice cream & sorbet – One scoop 30 / two scoops 55

STRUDEL 95

Klassisk strudel med äpple, valnötter och vaniljglass
Classic strudel with apples, walnuts and vanilla ice cream

CHOKLADTRYFFL 30

Chocolate truffle