Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

måndag 11.30 – 22
tisdag – torsdag 11.30 – 23
fredag 11.30 – 24
lördag 17 – 24

Hjärtligt välkommen!
08-201008
birgerjarlsgatan@barcentral.se

Winemaker-/chef dinner 20 och 21 mars!
Oszkar Maurer, vinmakare från Serbien och István Bencze vinmakare tillsammans med Dániel Kiss, stjärnkock båda från Ungern gästar oss i dagarna två!
Det blir en gastronomisk resa från Bálatonsjön ner till norra Serbiens marker. Naturlig, ekologisk och modern centraleuropeisk mat och dryck utlovas!
Mer info om pris och bokning maila oss eller invänta mer här… Varmt välkommen!

birgerjarlsgatan@barcentral.se
Instagram

”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Lägg till det mötet i köket mellan den centraleuropeiska maten och medelhavets influenser, tillsammans med en gedigen riesling-betonad vinlista.”

DAGENS ”EXPRESS”LUNCH 150 (Ta med 140)

v.3, 14 – 18 JANUARI

Inklusive smör, bröd och picklade grönsaker
Serveras från kl 11.30 – ca 14.30

MÅNDAG
Örtgrillad kycklingfilé med paprikakryddad potatisgratäng, rosmarin, chili- och citronsky

TISDAG
Tisdagsklassikern – Boveteraggmunk, stekt fläsk och bacon, lingon, smetana, syrad kål
eller…
Kalvfärsbiff med konfiterad klyftpotatis och het paprikasky

ONSDAG
Lättrökt oxbringa med grillad chorizo, BBQ- sås, saltbakad potatis, gräddfil och lök

TORSDAG
Schweitzerschnitzel med rostad potatis, rödvinssky och bönsallad

FREDAG
Baconlindad fläskfilé med ört- och vitlökssmör, råstekt potatis och balsamicosky

VECKANS VEGETARISKA 150 (TA MED 140)
Spenat- och ricottafylld ravioli i krämig svampsås med ört- och tomatsallad

VECKANS SOPPA 130 (TA MED 120)
Löksoppa med crostini gratinerade med rökt karavanost

HELA DAGEN PÅ BAR CENTRAL

WIENERSCHNITZEL 265

Husets kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, säsongsallad och pommes frites
Wienerschnitzel from veal, anchovy and caper butter, lemon, seasonal salad and French fries

2.0 SANDWICH 175/VEG 165

Fläskschnitzel, grillat och hembakat lepinjabröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites (vegetarisk med panerad ost)
Pork schnitzel, grilled and homemade lepinja bread, pickled vegetables, garlic mayonnaise and French fries (vegetarian with fried cheese)

UNGRAREN 155/205

Vår egengjorda paprikakryddade korv med prebranac (bakade vita bönor med lök och paprika) och picklad spetskål
Homemade sausage spiced with Hungarian pepper, baked beans with onion and bell pepper and pickled cabbage

TYSKEN 155/205

Vår egengjorda Thüringerkorv med surkål, dragonsky, senap, rostad potatis och rökt sidfläsk
Homemade Thüringer sausage with sauerkraut, tarragon sauce, mustard, roasted potato and smoked pork belly

TORSKRYGG 295

Stekt torskrygg med Vikentomater, grillad paprika, rödlök, olivolja och rostad potatis
Fried cod with Swedish tomatoes, grilled bell pepper and red onion, olive oil and roasted potato