Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

Hjärtligt välkommen!

måndag 11.30-22
tisdag – torsdag 11.30-23
fredag 11.30-24
lördag 17-24

08-201008
Instagram

Winemaker dinner 25 januari med István Balassa från Tokaj, Ungern.
Fyra rätter med minst lika många viner och István på plats, berättandes om sina viner.
För mer info och bokningsförfrågan, maila oss birgerjarlsgatan@barcentral.se
Kom, det blir kul!

Varmt välkommen!
”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Lägg till det mötet i köket mellan den centraleuropeiska maten och medelhavets influenser, tillsammans med en gedigen riesling-betonad vinlista.”

LUNCH V.3 15 – 19 december
Serveras 11.30 – ca 14.30
Inkl. vår picklade sallad, kumminkryddade bröd och nyvispat smör

DAGENS ”EXPRESS”LUNCH 145 (TA MED 130)
MÅNDAG
Kalvgryta med tomat, fänkål och rostade rotfrukter

TISDAG
Tisdagsklassikern – Boveteraggmunk, stekt fläsk och bacon, lingon, smetana, rödkål
eller…
Kalvfärsbiff, potatis- och rotselleripuré, rödvinssås och syrade grönsaker

ONSDAG
Pannbiff, syrad grädde, råstekt potatis och picklad gurka

TORSDAG
Rådjurslimpa, lingon- och konjakssås, potatispuré och gräslök

FREDAG
Kolbászspäckad fläskytterfilé, griskind, märgsås och kryddig potatisgratäng

VECKANS VEGETARISKA 145
(TA MED 130)
Stekt gnocchi, soyabönor, belugalinser, lök och gruyèreost

VECKANS SOPPA HEL 130 / SOM FÖRRÄTT 70
(TA MED 120)
Blomkålssoppa med yoghurt, vinteräpple och friterad palsternacka

HELA DAGEN PÅ BAR CENTRAL

WIENERSCHNITZEL 255

Husets kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, säsongsallad och pommes frites
Wienerschnitzel ”house style”, anchovy and caper butter and lemon, seasonal salad and French fries

SANDWICH 165/VEG 155

Fläskschnitzel, grillat bröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites (vegetarisk med panerad ost)
Pork schnitzel, grilled bread, pickled vegetables, garlic mayonnaise and French fries (vegetarian with fried cheese)

UNGRAREN 155/205

Ungersk paprikakryddad fläskkorv med potatispuré, picklad rödkål, senap och rödvinssås
Homemade pork sausage spiced with Hungarian pepper, with potato pure, pickled red cabbage, mustard and red wine sauce

TYSKEN 155/205

Hemgjord Thüringerkorv med surkål, dragonsky, knödel och rökt sidfläsk
Homemade Thüringer sausage with sauerkraut, estragon sauce, ”knödel” and smoked pork belly

FISKEN 295

Bakad röding med gurka, syrligt vinteräpple, fänkål, pepparrot, potatis- och rotselleripuré, forellrom och brynt smör
Baked char with cucumber, tart winter apple, fennel, horseradish, potato- and celeriac pure, trout roe and browned butter