Bar Central

Birger Jarlsgatan 41

Hej och hjärtligt välkommen!
måndag 11.30-22
tisdag – torsdag 11.30-23
fredag 11.30-24
lördag 17-24

Maila gärna bokningsförfrågan tillbirgerjarlsgatan@barcentral.se eller ring 08-201208
Instagram

Varmt välkommen!
”I Plzen har man kunnat dricka färsk opastöriserad Pilsner Urquell direkt från bryggeriet sedan 1842. Men det är först nu som samma upplevelse går att få på svensk mark – tack vare den nya tekniken bakom tankovna som garanterar att det färska ölet aldrig möter syre mellan bryggeriet i Plzen och ölglaset här på Bar Central på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Lägg till det mötet i köket mellan den centraleuropeiska maten och medelhavets influenser, tillsammans med en gedigen riesling-betonad vinlista.”

LUNCH V.50 11 – 15 december
Serveras 11.30 – ca 14.30
Inkl. smör, vårt kumminkryddade bröd och picklade sallad

DAGENS ”EXPRESS”LUNCH 145
(TA MED 130)
MÅNDAG
Fläskrullad fylld med gurka- och surkål, kokt potatis och kumminrostad sky

TISDAG
Tisdagsklassikern – Boveteraggmunk, stekt fläsk och bacon, lingon, smetana, rödkål
eller
Kalvsauté med rostad klyftpotatis och ruccolasmör

ONSDAG
Senapspanerad kalvlever med bacon, picklade rödbetor och potatis- och gräslökspuré

TORSDAG
Pörkölt med svampstekt gnocchi, gräslök och syrad grädde

FREDAG
Fiskpiccata med örtstekt ris, smörad tomatsås, vitlöksmajonnäs och syrade grönsaker

VECKANS VEGETARISKA 145
(TA MED 130)
Vegmefärs- och tomatpaj med chevréost och vinterkålssallad

VECKANS SOPPA 130
(TA MED 120)
Krämig blomkålssoppa med rökt laxkräm, rostad svartkål och citronsmetana

HELA DAGEN PÅ BAR CENTRAL

WIENERSCHNITZEL 255

Husets kalvschnitzel med sardell- och kaprissmör, citron, säsongsallad och pommes frites
Wienerschnitzel ”house style”, anchovy and caper butter and lemon, seasonal salad and French fries

SANDWICH 165/VEG 155

Fläskschnitzel, grillat bröd, syrade grönsaker, vitlöksmajonnäs och pommes frites (vegetarisk med friterad ost)
Pork schnitzel, grilled bread, pickled vegetables, garlic mayonnaise and French fries (vegetarian with fried cheese)

UNGRAREN 155/205

Ungersk paprikakryddad fläskkorv med rostad potatis, surkålsdolmar fyllda med äpple-och bacon och rödvinssås
Homemade pork sausage spiced with Hungarian pepper, roasted potatoes, sauerkraut rolls filled with apple-and bacon and red wine sauce

TYSKEN 155/205

Hemgjord Thüringerkorv med surkål, dragonsky, potatisknödel och rökt sidfläsk
Homemade Thüringer sausage with sauerkraut, estragon sauce, potato ”knödel” and smoked pork belly

FISKEN 295

Bakad röding med gulbetor, gruyèrecréme, svartkål, potatisstomp, forellrom och musselsås
Baked char with yellow beets, gruyère cream, cabbage, potato stomp, trout roe and mussel sauce